Aproximativ 90% dintre persoanele diagnosticate cu virusul COVID-19 refuză internarea în spital

Social

Aproximativ 90% dintre persoanele diagnosticate cu virusul COVID-19 în judeţul Botoşani refuză internarea în spital, prevalându-se de decizia Curţii Constituţionale a României în privinţa internării obligatorii, a declarat directorul Direcţiei de Sănătate Publică, Monica Adăscăliţei.

Potrivit acesteia, pe fondul unui vid legislativ, refuzul de internare apare nu doar în cazul pacienţilor asimptomatici, ci şi în cazul celor cu forme uşoare ale bolii.

“În principiu, este grav pentru că îşi asumă riscuri. Nu ştim evoluţia bolii. Pot să aibă astăzi o formă uşoară şi evoluţia de la o zi la alta să fie diferită. Este un risc şi pentru ei, şi pentru familiile lor, dar şi pentru sistemul de sănătate. Toţi au un mic simptom, un mic disconfort în gât, un mic frison, o febrilitate de 37,4, de 37,5, de o durere musculară. Acestea sunt forme uşoare, dar simptome totuşi există. Nu putem spune că sunt asimptomatici”, a afirmat Adăscăliţei.

În ultimele două zile, în Botoşani au fost înregistrate opt cazuri noi de COVID-19, iar toţi pacienţii au refuzat spitalizarea. Printre aceştia se află şi un angajat al Penitenciarului, care a fost pozitiv la testul COVID-19, dar care nu a acceptat internarea. La nivelul judeţului Botoşani, de la apariţia epidemiei şi până în prezent au fost înregistrate 1.084 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns