Fotbal: Marius Croitoru (FC Botoşani) – Pornim cu gândul de a ne califica în play-off

Sport

Antrenorul echipei de fotbal FC Botoşani, Marius Croitoru, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă că abordează partea a doua a sezonului competiţional cu gândul de a califica formaţia moldoveană în play-off-ul Ligii I.

”Pornim cu gânduri bune, cu gânduri de a ne califica în play-off, chiar dacă la începutul campionatului nu a fost obiectivul nostru, cel puţin al meu. Cu trecerea etapelor, prin jocul pe care l-am prestat, am ajuns acolo unde mulţi nu visau sau nu ne doreau, dar avem şanse de a accede în play-off”, a spus Croitoru.

”Nu ştiu de câte puncte avem nevoie pentru a ne califica în play-off, dar nu suntem numai la mâna noastră, suntem şi la mâna adversarilor. Dacă am fi fost numai la mâna noastră puteam să spun un număr de puncte, dar aşa, ar trebui să se încurce şi alţii din faţă… Important e că noi trebuie să câştigăm, iar dacă vom reuşi să facem maximum de puncte vom avea şanse mari, dacă nu, va fi foarte greu”, a comentat Croitoru situaţia echipei sale.

Tehnicianul a indicat-o pe FC Viitorul drept principala contracandidată a echipei FC Botoşani în lupta pentru play-off: ”E deasupra noastră, este cea mai aproape de noi, nu mă uit în spate, nu mă interesează celelalte echipe, pentru că obiectivul echipei, impus de jucători, este locul şase”.

Croitoru nu se gândeşte la revanşă în meciul cu Chindia, de duminică, dar vrea să obţină toate punctele puse în joc: ”Nu vreau revanşa, sunt trei puncte puse în joc pe care o să încercăm să le câştigăm. Nu va fi uşor, pentru că întâlnim o echipă bună, o echipă arţăgoasă, cu un antrenor foarte bun, o echipă care nu îşi permite decât să joace la victorie. Noi trebuie să câştigăm pentru că suntem aproape de play-off şi orice rezultat pozitiv ne aduce mai aproape”.

”În cazul în care vom reuşi (intrarea în play-off) va fi extraordinar. Nu suntem favoriţi cu Chindia, jucăm în deplasare, jucăm împotriva unei echipe foarte bune, care ne-a bătut cu 3-0 pe teren propriu. Dacă pe teren propriu am luat trei, pe teren neutru (la Ploieşti, n. red.) nu ştiu ce se va întâmpla”, a mai spus Marius Croitoru.

FC Botoşani nu va putea conta în meciul de la Ploieşti pe trei jucători importanţi, Mihai Roman I, Enriko Papa şi Hamidou Keyta, toţi suspendaţi: ”Sunt pierderi mari pentru noi, sunt jucători importanţi pentru FC Botoşani, doresc din tot sufletul ca jucătorii care vor intra să se ridice la nivelul celor care lipsesc”.

FC Botoşani o va întâlni pe Chindia Târgovişte, duminică 2 februarie, de la ora 17:00, la Ploieşti, în etapa a 23-a a Ligii I. FC Botoşani ocupă locul 7, cu 33 de puncte, la două lungimi de FC Viitorul (locul 6).
AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns