OCPI BOTOŞANI

Social

Aproape 2.000 de cărţi funciare au fost eliberate gratuit pentru proprietarii terenurilor agricole din patru comune din judeţul Botoşani, în cadrul Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară 2015-2023 (PNCCF). Lucrările de cadastru general au fost finanţate din veniturile proprii ale Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Botoşani.

Cele 1.999 de imobile sunt primele înregistrate, în acest an, de către OCPI Botoşani, în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară şi aparţin locuitorilor din oraşul Darabani, comunele Mihălăşeni, Băluşeni şi Conceşti. Cărţile funciare urmează să fie eliberate de primării în perioada imediat următoare. Lucrările, începute în anul 2018 au vizat o suprafaţă totală de 1398,17 de hectare.

Până în prezent, în judeţul Botoşani, au fost înregistrate, prin PNCCF, peste 12.000 de imobile din 12 unităţi administrativ-teritoriale (UAT): (Flămânzi, Cotusca, Conceşti, Cristineşti, Băluseni, Darabani, Durneşti, Lunca, Mihaileni, Mihălăşeni, Rădăuţi Prut şi Vlăsineşti)

În prezent, în judeţul Botoşani, în cadrul Etapei a VI de finanţare, au fost încheiate 34 de contracte pentru lucrări de înregistrare a imobilelor.

Totodată, în acest an, au început lucrările de înregistrare sistematică la nivel de UAT, în comunele Mihai Eminescu şi Vlădeni, finanţarea acestor servicii fiind asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, în cadrul Proiectului major „Creşterea gradului de acoperire şi incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăţilor în zonele rurale din România”.

Obiectivul principal al PNCCF este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri şi apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară. PNCCF este finanţat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, dar şi din fonduri externe obţinute prin Programul Operaţional Regional, în cuantum de aproximativ 312 milioane de euro. De asemenea, în cadrul acestui proiect, altă sursă de finanţare poate fi bugetul local.

Mai multe informaţii referitoare la PNCCF sunt disponibile pe pagina web a Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, www.ancpi.ro.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns