Singurul muzeu dedicat pictorului Ştefan Luchian va fi redeschis, până la jumătatea acestui an, la Ştefăneşti

Divertisment

Singurul muzeu dedicat pictorului Ştefan Luchian va fi redeschis, până la jumătatea acestui an, în oraşul Ştefăneşti din judeţul Botoşani, a declarat, luni, pentru AGERPRES, directorul Muzeului Judeţean, Aurel Melniciuc.

Potrivit acestuia, lucrările de reabilitare a clădirii care va adăposti muzeul au fost finalizate, iar specialiştii Muzeului Judeţean lucrează în prezent la amenajarea expoziţiei de bază.

„Vor fi expuse acolo, pentru început, lucrări ale lui Ştefan Luchian aflate în colecţiile noastre, însă, cel mai probabil, după deschidere, din motive de securitate, vom păstra acolo doar replici ale tablourilor, care sunt bunuri de patrimoniu”, a afirmat Melniciuc.

Muzeul „Ştefan Luchian” din Ştefăneşti a funcţionat până în 2007, când a fost închis din cauza stării avansate de degradare. Lucrările de reabilitare a clădirii de la Ştefăneşti au fost finanţate cu bani din bugetul Consiliului Judeţean Botoşani.

Pictorul Ştefan Luchian, supranumit „poetul plastic al florilor”, s-a născut pe 1 februarie 1868 la Ştefăneşti, judeţul Botoşani, şi s-a stins din viaţă pe 28 iunie 1916 la Bucureşti. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns