Anchetă epidemiologică derulată de DSP după diagnosticarea cu COVID-19 a şefului ISU

Social

Prefectul judeţului Botoşani, Dan Nechifor, dar şi ceilalţi membri ai Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani nu necesită izolarea la domiciliu, ca urmare a faptului că au respectat măsurile igienico-sanitare şi de distanţare socială atunci când au participat la şedinţele Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiilor, se arată într-o informare de presă transmisă, joi, de Centrul Judeţean de Comunicare.

Potrivit sursei citate, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a desfăşurat o anchetă epidemiologică după apariţia unor cazuri pozitive pentru COVID-19 în cadrul Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiilor, printre care şi cel al şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), colonelul Cristian Amarandei.

“Deoarece la şedinţele acestui centru de coordonare au participat şi şefii de instituţii din Botoşani, s-a constatat că aceştia au arătat responsabilitate la aceste întâlniri, respectând cu rigurozitate măsurile igienico-sanitare şi de distanţare socială, astfel că nu a fost necesară instituirea măsurii de izolare pentru aceştia. La nivelul Instituţiei Prefectului se dezinfectează permanent spaţiile utilizate pe parcursul zilei, sunt puse la dispoziţie aparate cu dezinfectant, iar angajaţii şi conducerea utilizează permanent mască şi mănuşi de protecţie”, se precizează în informarea de presă.

Singurul izolat la domiciliu este preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Costică Macaleţi, după ce ar fi intrat în contact cu inspectorul şef al ISU.

Macaleţi a declarat joi că izolarea survine ca urmare a unei anchete epidemiologice efectuate de specialiştii DSP, ca urmare a faptului că luni a intrat în contact neprotejat cu şeful ISU, care a fost internat marţi seară în Spitalul Judeţean de Urgenţă “Mavromati”, după ce a fost diagnosticat cu noul coronavirus. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns