Toţi pacienţii non-COVID din Secţia de obstetrică şi ginecologie a SJU, trimişi la alte spitale

Social

Toţi pacienţii non-COVID din Secţia de obstetrică şi ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) „Mavromati” din Botoşani vor fi mutaţi, începând de vineri, fie la Spitalul Municipal Dorohoi fie la alte spitale din regiune, potrivit unei decizii adoptate de managerul SJU, medicul Livia Mihalachi.

Potrivit documentului, nou-născuţii şi mamele internate la Maternitatea din municipiul Botoşani vor părăsi unitatea şi vor fi transferaţi la alte unităţi medicale, iar Secţiile Obstetrică Ginecologie I şi II şi Neonatologie „rămân în expectativă pentru primirea pacienţilor suspecţi COVID-19 şi a pacienţilor confirmaţi cu COVID-19”. 

Pentru ducerea la îndeplinire a deciziei, managerul SJU a numit-o la conducerea Secţiei de obstetrică şi ginecologie pe medicul Ioana Alexandroaie.

Măsura vine după o serie de proteste ale cadrelor medicale de la Maternitatea din Botoşani, care s-au opus transformării secţiei lor în spital COVID. Ulterior, Ministerul Sănătăţii a anunţat că blocul central al CJU „Mavromati” devine unitate suport pentru bolnavii COVID. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns