ANL a recepţionat 80 de locuinţe pentru tineri în municipiul Botoşani

Social

80 de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, au fost recepţionate joi, 12 septembrie, în municipiul Botoşani (jud. Botoşani).

Locuinţele (8 apartamente cu 1 cameră, 48 apartamente cu 2 camere şi 24 apartamente cu 3 camere) au fost construite în amplasamentul din strada Gheorghe Marinescu, fiind repartizate în 4 blocuri cu regim de înălţime St+ P+3E (subsol tehnic + parter + 3 etaje).

Până în prezent, la nivelul judeţului Botoşani, ANL (instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice) a finalizat, în cadrul Programului de construcţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, 941 de unităţi locative, situate în localităţile:

– Botoşani (683 de unităţi locative);
– Dorohoi (212 unităţi locative);
– Darabani (16 unităţi locative);
– Săveni (30 de unităţi locative).

Programul de construcţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001. Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenţiei de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii.

În prezent, în urma ultimelor modificări legislative, locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriaşi, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare, prin Programul Prima Casă sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii.

Valoarea de înlocuire care se utilizează în prezent la calcularea de către autorităţile publice locale a preţului de vânzare al locuinţelor, stabilită prin Ordinul ministrului dezvoltării regionale şi administraţiei publice nr. 2097 din 5 iulie 2019 şi valabilă până la data publicării următorului ordin în Monitorul Oficial al României, este de 1.916,42 lei/metru pătrat, inclusiv TVA.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns