Spitalul de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoşani a redevenit spital non-COVID

Social

Spitalul de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoşani a redevenit spital non-COVID, a declarat, joi, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani, medicul Monica Adăscăliţei.

Potrivit acesteia, măsura a fost luată ca urmare a scăderii numărului de persoane internate cu coronavirus, pe fondul externării pacienţilor asimptomatici.

„În ultimele două săptămâni, acest spital avea doi bolnavi pe 58 de locuri. Nu îşi justifica activitatea. El a rămas spital de fază doi, iar în cazul în care creşte din nou numărul persoanelor cu COVID-19 readucem pacienţii aici. Spitalul a fost dezinfectat şi s-a dat drumul la activitatea non-COVID”, a precizat Adăscăliţei.

În prezent, pacienţii cu COVID-19 cu forme medii şi severe sunt internaţi la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” şi la Spitalul de Pneumoftiziologie din municipiul Botoşani.

De la declanşarea epidemiei, în judeţul Botoşani, au fost înregistrate peste 1.060 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus. Dintre acestea, 210 sunt active. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns