10 ani de Biblio – Vacanţa! Ediția 2020 a proiectului Bibliotecii Județene, debutează pe 13 iulie!

Social

Biblio-Vacanța 2020 este o ediție jubiliară, a 10-a, a unuia dintre cele mai importante proiecte derulate de Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani.
Păstrând tradiția de a oferi cursuri variate și pliate pe cerințele comunității, Biblio-Vacanța 2020 se va muta integral în mediul on-line. Sub haștagul consacrat – #bibliotecaecutine – deschis încă din luna aprilie, proiectul aduce în acest an în atenția botoșănenilor cursuri diverse (limbi străine: germană,italiană, engleză, desen, IT) precum și modalități de petrecere a timpului liber într-un mod plăcut și educativ (colecții și colecționari, jurnalism, istorie și cultură botoșăneană, patrimoniul bibliotecii, s.a.) .

O secțiune aparte a proiectului o reprezintă Clubul ”Vacanța mea”, dedicat tuturor prietenilor bibliotecii.
Creațiile voastre literar – artistice, în care împărtășiți cu noi momentele plăcute din vacanță, le așteptăm sub formă de filmulețe (de maxim 3 minute) și fotografii pe pagina de Facebook a bibliotecii (messenger).
Ca de obicei, pe tot parcursul Proiectului Biblio – Vacanța, vom avea alături Asociația Micii Reporteri-Buzz, coordonator Ioana Mafteev, colaboratorii noștrii tradiționali care prin voluntarii săi vor oferi pe lângă cursuri diverse și promovarea evenimentelor.
De asemenea, în cadrul clubului, pe tot parcursul proiectului (13 iulie – 6 septembrie) vă invităm să participați la ”Eu în Europa anului 2020”, concurs cu premii pentru cele mai bune creații dedicate acestei
teme. Toate lucrările (poezii, compuneri, eseuri, desene, interpretări artistice, etc) vor fi jurizate și premiate de partenerul bibliotecii, Centrul județeană Europe Direct, reprezentat de dl. Radu Căjvăneanu.

Oferta de cursuri se poate îmbogăți și după startul efectiv al Biblio-Vancaței. Cei care doresc să facă parte din proiect ca voluntari, trebuie să trimită pe adresa biblioteca@bibliotecabotosani.ro programul de curs pe care-l doresc inclus în proiect, număr de telefon și adresă de e_mail. Toate sesiunile de curs vor fi filmate (maxim 15 minute).
Specificăm faptul că toate cursurile sunt gratuite. În fiecare zi a săptămânii, pe contul de Facebook al bibliotecii, voluntarii proiectului – elevi, studenți, profesori și bibliotecari – vor prezenta prin intermediul materialelor filmate, diferite sesiuni ale cursurilor.
Pentru informații suplimentare privind de Biblio – Vacanța 2020, va invitam sa consultați site-ul www.bibliotecabotosani.ro si afișele pe care le găsiți la secțiile din oraș ale bibliotecii sau pe avizierele stradale.
Nu ne mai rămâne decât sa va adresam invitația de a petrece împreună o vacanță de vara minunată, de această dată on – line, prin intermediul haștagului #bibliotecaecutine, în cadrul ediției cu numărul 10 a
Biblio-Vacanței!

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns