Secţia de oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă, închisă după ce cadrele medicale s-au infectat cu COVID-19

Social

Secţia de oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani a fost închisă temporar, începând de miercuri, după ce toţi medicii, dar şi cea mai mare parte a asistenţilor şi infirmierilor au fost infectaţi cu virusul COVID-19, a anunţat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Ioan Asaftei.

Potrivit sursei citate, toţi pacienţii care necesită internare vor fi transferaţi la Institutul de oncologie din Iaşi.

„Ca urmare a faptului că medicii din Secţia de oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani au fost depistaţi pozitiv pentru COVID-19 şi unii au manifestat boala clinici, iar fără activitatea medicilor nu se poate desfăşura activitatea medicală, precum şi a faptului că o mare parte a personalului mediu şi auxiliar a fost depistat pozitiv s-a luat decizia suspendării activităţii secţiei până la revenirea în activitate a cel puţin un medic oncolog. Această situaţie este în atenţia conducerii Spitalului Judeţean, care înţelege suferinţa pacienţilor cu afecţiuni oncologice şi depune toate eforturile pentru a putea redeschide cât mai repede secţia pentru terapia prin spitalizarea de zi specifică într-o altă locaţie pentru a reduce la minim riscul contaminării cu COVID-19 a pacienţilor oncologici care sunt extrem de sensibili şi vulnerabili”, a afirmat Asaftei.

Oficialul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” susţine că secţia în care sunt trataţi bolnavii de cancer nu se va deschide înainte de 11 mai. El precizează că, de luna viitoare, pacienţii oncologi vor fi mutaţi într-un spaţiu special amenajat la Secţia de pediatrie. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns