Eminescu – o biografie în imagini

Divertisment

Ca in fiecare an la data de 15 ianuarie se sărbătorește Ziua nașterii marelui poet Mihai Eminescu și în același timp Ziua Culturii Naționale. Cu acest prilej elevii clasei I-a B de la Școala Gimnazială nr. 13 Botoșani coordonați de d-na prof. înv. primar Geanina Popovici în acest an , îl vor omagia pe marele scriitor la Filiala nr. 1 – Primăverii a Bibliotecii Județene ‘’Mihai Eminescu”.
Denumită ”Eminescu – o biografie în imagini”, activitatea culturală debutează cu o prezentare a semnificației zilei de 15 ianuarie, ziua nașterii marelui poet. Micuții vor viziona un scurt documentar despre viața lui Mihai Eminescu și implicit opera vastă pe care a realizat-o , amintindu-se frumoasele poezii adresate copiilor : Somnoroase păsărele, Ce te legeni, Revedere, Ce-ți doresc eu ție dulce Românie etc. Manifestarea va continua cu un recital de poezie și cu organizarea unei expoziții de lucrări plastice în care elevii au zugrăvit „Universul eminescian”, evocând în special natura atât de des amintită de poet în poeziile sale.

Simbol pentru nația română, Eminescu va ramâne „Luceafărul poeziei românești” si „Poetul nepereche”, mentor al nostru, care în fiecare an ne amintește despre perfecțiune în cultură și literatură, îndemnându-ne să le spunem copiilor, că deși sunt mici fac parte dintr-o lume mare, cea a artiștilor, având prilejul să-i vedem creând sau recitând, într-un cuvânt exprimându-se artistic așa cum știu ei mai bine, dar care mereu ne impresionează prin imaginație,talent și putere creatoare.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns