Ziua Internațională a Cititului: ”ZICI” la Biblioteca Județeană Botoșani

Divertisment

Descoperim tainele minunate ale cărților odată cu primele povești citite cu glas duios de către părinți sau bunici, seara când Moș Ene nu prea vrea să vină pe la gene.
Apoi, școlărei fiind, ne grăbim să descifrăm tainele alfabetului pentru a pătrunde cât mai repede în lumea fascinantă care se ascunde între paginile cărților.
Pentru că fiecare carte este de poveste, proiectul „Printre CĂRȚI și … POVEȘTI”( coordonatori proiect: prof. Olguța-Cătălina Dughilă și înv. Elena-Adina Crețu; parteneri proiect: bibliotecari Brîndușa Coteț și Costel-Dorin Grigoruță) continuă cu o nouă activitate.
Miercuri, 5 Februarie 2020, începând cu ora 10, la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani Filiala Nr. 2 Grivița, elevii clasei pregătitoare A Step by Step de la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” Botoșani, vor marca, printr-o nouă activitate, Ziua Internațională a Cititului (ZICI), alături de Citim Împreună România (CIR).
Dacă tema anului trecut a fost „ZICI ca să ȘTIM!”, copiii fiind familiarizați cu diferite aspecte din domeniile Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică, anul acesta „Citim împreună pentru a vindeca planeta!”.
Cu ajutorul cărților, copiii vor afla cât de important este să păstrăm sănătatea planetei și să devenim cetățeni responsabili pentru că „Nu moștenim Pământul de la strămoșii noștri, ci îl împrumutăm pentru copiii noștri.”.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns