Candidaturile PNR pentru alegerile parlamentare, respinse şi de Tribunal

Politic

Tribunalul Botoşani s-a pronunţat în favoarea respingerii candidaturilor la alegerile parlamentare pe care Partidul Noua România (PNR) le-a depus la Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţean (BECJ), potrivit portalului instanţelor de judecată.

Dosarele de candidaturi, atât pentru Senat, cât şi pentru Camera Deputaţilor, au fost respinse, în primă etapă, de BECJ, pentru că nu erau semnate olograf, însă reprezentanţii PNR au contestat hotărârea în instanţă. Magistraţii Tribunalului au respins contestaţia, însă soluţia judecătorilor poate fi atacată cu apel în 48 de ore de la pronunţare.

„Soluţia pe scurt: Respinge contestaţia. Cu drept de apel în termen de 48 de ore de la pronunţare. Apelul şi motivele de apel se vor depune la Tribunalul Botoşani, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”, se precizează pe portal.just.ro.

Hotărârea BECJ a fost motivată prin faptul că „listele de candidaţi depuse de Partidul Noua Românie, pe suport hârtie, nu conţin semnătura olografă a reprezentantului formaţiunii politice în cauză, ci doar menţinea semnate digital de Popescu Sebastian Constantin”.

Membrii BECJ au constatat că „nu se poate verifica realitatea semnăturii electronice aplicată pe cele două liste de candidaturi pentru Camera Deputaţilor şi Senat depuse de Partidul Noua Românie” şi, ţinând cont de Hotărârea 12/2020 a Autorităţii Electorale Permanente, care prevede că propunerile de candidaturi depuse la birourile electorale de circumscripţie trebuie să conţină cu semnătură olografă executată de reprezentantul formaţiunii politice, dosarele au fost respinse.

Pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie, BECJ a admis candidaturile pentru Senat şi Camera Deputaţilor propuse de următoarele formaţiuni politice: Partidul Ecologist Român, Partidul România Mare, Alianţa pentru Unirea Românilor, Alianţa USR PLUS, Partidul Social Democrat, Partidul Pro România, Partidul Puterii Umaniste (social-liberal), Partidul Naţional Liberal, Partidul Mişcarea Populară, Partidul Verde şi Uniunea Democrată Maghiară din România. 

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns