Spitalul Botoșani, noul focar de coronavirus din România: 150 de cadre medicale, infectate

Social

Spitalul din Botoșani este noul focar de coronavirus din România. Autoritățile iau în calcul militarizarea unității medicale, după ce 150 de cadre medicale sunt infectate.

Infectarea în masă a cadrelor medicale a început după ce o tânără bolnavă de diabet, care a decedat la sfârșitul lunii martie, a fost tratată ca orice alt pacient, adică fără echipament de protecție, în ciuda faptului că femeia era infectată cu coronavirus.

Medicul diabetolog care a tratat-o pe pacientă este cel care nu a respectat măsurile de autoizolare și a venit în continuare la spital, consultând zeci de pacienți. Ulterior, numărul cazurilor de cadre medicale infectate a crescut alarmant.

Prefectul orașului se gândește că, și aici, singura soluție este schimbarea conducerii cu una militară.

Un medic bolnav de COVID-19 a ajuns să bea dezinfectant

Un medic bolnav de COVID-19, din Botoşani, a avut nevoie de îngrijiri medicale de urgenţă după ce a băut dezinfenctant. Colegii i-au făcut spălături gastrice şi au reuşit să-l salveze.

Medicul se afla internat împreună cu soţia acestuia la Spitalul Judeţean „Mavromati” Botoşani după ce a fost diagnosticat cu COVID-19. Duminică dimineaţa acesta a cerut ajutor de urgenţă. Medicul a băut dezinfectant şi se simţea foarte rău.

Colegii acestuia au intervenit şi i-au făcut spălături gastrice, reuşind să-l salveze. Medicul botoşănean le-ar fi spus colegilor că a băut accidental dezinfectantul confundându-l cu apa.

Mai mult decât atât medicul şi-a dat seama târziu ce bea, fiindcă a rămas fără gust şi miros din cauza bolii.

Culmea, dezinfectantul nu se afla într-un recipient specific, cu etichetă, ci într-un pahar de plastic lăsat pe noptiera patului de spital.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns