Prefectul a dispus efectuarea unei verificări a activităţii DSP

Social

Prefectul judeţului Botoşani, Dan Nechifor, a dispus, miercuri, efectuarea unei verificări a activităţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), pe fondul epidemiei de coronavirus.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Instituţia prefectului, comisia, condusă de subprefectul Rodica Zelincă, va verifica „modul în care DSP Botoşani a organizat, a acţionat şi a raportat situaţia îmbolnăvirilor cu COVID-19 şi, totodată, modul în care s-a comunicat instituţional cu unităţile spitaliceşti de pe raza judeţului”.

„Având în vedere situaţia epidemiologică ca urmare a răspândirii noului coronavirus pe teritoriul judeţului Botoşani, în cursul zilei de astăzi (n.r.- miercuri), 22 aprilie, prin Ordin al Prefectului judeţului, Dan Nechifor, s-a constituit o comisie de verificare a modului în care această criză a fost gestionată de către Direcţia de Sănătate Publică Botoşani. Comisia, din care fac parte subprefectul Rodica Zelincă, un jurist şi un consilier al Corpului de Control din cadrul Instituţiei Prefectului, va verifica modul în care Direcţia de Sănătate Publică Botoşani a organizat, a acţionat şi a raportat situaţia îmbolnăvirilor cu Covid-19 şi, totodată, modul în care s-a comunicat instituţional cu unităţile spitaliceşti de pe raza judeţului Botoşani. În urma raportului întocmit cu privire la cele constatate şi aprobat de către prefectul judeţului, se vor dispune măsurile care se impun, conform competenţelor şi atribuţiilor în domeniu”, precizează sursa citată.

Controlul a fost dispus după ce DSP Botoşani a raportat 164 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în rândul cadrelor medicale, în timp ce în datele publicate de Grupul de Comunicare Strategică apar doar nouă cadre medicale infectate cu noul coronavirus. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns