Protest al cadrelor medicale de la Maternitate faţă de intenţia de a transforma secţia în spital pentru pacienţii cu COVID-19

Social

Zeci de cadre medicale de la Secţia de obstetrică şi ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Mavromati” din Botoşani au protestat, joi, pentru câteva zeci de minute, în curtea unităţii medicale în semn de protest faţă de intenţia autorităţilor judeţene de a transforma secţia în spital pentru pacienţii cu COVID-19.

Medicii şi asistenţii medicali dezaprobă o hotărâre adoptată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, care prevede că Maternitatea ar urma să devină unitate pentru îngrijirea pacienţilor diagnosticaţi cu virusul COVID-19.

“Asistenţa la naşteri nu poate fi temporizată. Dacă orice altă intervenţie, cronică să spunem, poate fi temporizată, nu putem spune pacientei să vină peste două luni, că noi momentan suntem închişi. Noi avem un număr de naşteri destul de mare în judeţul Botoşani şi avem o problemă cu aceste naşteri. Dacă vom fi transferaţi logistic în altă parte, nu vom face faţă. Pacientele noastre vor încerca să caute o soluţie să nască. Nu putem să spunem că nu vom mai avea naşteri în următoarele două luni? Ce vor face ele? Au dreptul la asistenţă medicală. Sunt drepturi stabilite prin Constituţie”, a declarat medicul Dorin Şcladan.

La rândul său, medicul consideră că schimbarea destinaţiei Maternităţii trebuia pusă în discuţie cu personalul medical, pentru a fi găsită cea mai bună soluţie.

“Cred că nu s-au căutat suficiente soluţii. Pur şi simplu, este prima soluţie care le-a venit la îndemână. Nu este normal să murdărim un loc curat. Nu s-au căutat soluţii. Cred că dacă am fi fost întrebaţi şi noi, s-ar fi găsit soluţii şi s-ar fi rezolvat şi problema pacienţilor infectaţi cu COVID-19 şi problema pacienţilor care nu sunt infectaţi”, a afirmat medicul Camelia Todică. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns