Medicii de familie solicită sprijinul Ministerului Sănătăţii pentru asigurarea de măşti, mănuşi şi dezinfectanţi

Social

Medicii de familie din judeţul Botoşani solicită sprijinul Ministerului Sănătăţii pentru asigurarea de măşti, mănuşi şi dezinfectanţi, pe fondul crizei apărute pe piaţa de materiale sanitare, a declarat, luni, pentru AGERPRES, preşedintele Colegiului Medicilor din Botoşani, medicul Didi Moşneguţu.

Potrivit acestuia, stocurile de materiale sanitare din cabinetele medicilor de familie sunt aproape epuizate, iar firmele de distribuţie care le livrau până acum aceste produse nu mai dispun de ele.

„Majoritatea medicilor au probleme cu stocurile. Nu cred că mai au pentru foarte mult timp. Mai ales noi cei din medicina de familie nu avem de unde să cumpărăm. Noi nu cumpărăm din farmacii. Noi cumpărăm de la firmele specializate şi nu există nicăieri stocuri. (…) Ne-au prins vremurile cu stocurile uzuale. Noi medicii de familie suntem persoane private, suntem obişnuiţi să ne cumpărăm, dar nu avem de unde”, a afirmat Moşneguţu.

Preşedintele Colegiului Medicilor susţine că, pe fondul epidemiei de coronavirus, consumurile în special de dezinfectanţi au crescut considerabil, generând o problemă majoră pentru cabinetele medicale private.

Medicii de familie speră ca Ministerul Sănătăţii să le repartizeze, fie prin Direcţia de Sănătate Publică, fie prin Compania Naţională Unifarm SA, materialele sanitare necesare, astfel încât activitatea medicală, dar şi siguranţa medicilor să nu aibă de suferit. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns