Spitalul Municipal Dorohoi va deveni spital suport pentru pacienţii cu COVID-19

Social

Spitalul Municipal din Dorohoi va deveni spital suport pentru tratarea bolnavilor cu COVID-19, în baza unei decizii adoptate de membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Botoşani.

Potrivit unor informaţii transmise de Instituţia prefectului, unitatea medicală din municipiul Dorohoi ar urma să înlocuiască Secţia de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati, care a fost desemnată, iniţial, ca spital suport pentru pacienţii cu coronavirus.

“Având în vedere evoluţia situaţiei epidemiologice şi evaluarea riscului de sănătate publică pentru perioada următoare, care indică o creştere a numărului de persoane cu coronavirusul SARSCoV-2, s-a stabilit ca Spitalul Municipal Dorohoi să înlocuiască Secţia de obstetrică şi Ginecologie a Spitalului de Urgenţă Mavromati Botoşani, iar în urma analizării spitalelor din judeţul Botoşani, s-au stabilit Spitalul de Recuperare Sfântul Gheorghe Botoşani şi Spitalul de Pneumoftiziologie ca unităţi sanitare de nivel doi”, se arată în documentul transmis de Instituţia prefectului.

Decizia CJSU survine la câteva zile după ce cadrele medicale ale Secţiei de Obstetrică şi Ginecologie au declanşat un protest spontan în semn de nemulţumire faţă de transformarea secţiei în spital COVID-19. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns