Spitalul de Pneumoftiziologie şi Spitalul de Recuperare “Sf. Gheorghe” – pentru pacienţii COVID asimptomatici sau cu forme uşoare

Social

Spitalul de Pneumoftiziologie Botoşani şi Spitalul de Recuperare “Sfântul Gheorghe” Botoşani au devenit unităţi sanitare de nivel doi pentru pacienţii asimptomatici şi simptomatici cu forme uşoare de COVID-19, se arată într-o informare de presă transmisă, luni, de Centrul Judeţean de Comunicare coordonat de Instituţia prefectului.

Potrivit sursei citate, decizia a fost adoptată în şedinţa Grupului de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, având în vedere evoluţia situaţiei epidemiologice şi evaluarea riscului de sănătate publică pentru perioada următoare, care indică o creştere a numărului de persoane cu coronavirus.

Spital de suport pentru pacienţii testaţi pozitiv sau suspecţi cu virusul Sars-CoV-2 din judeţul Botoşani, conform Ordinului Ministrului Sănătăţii nr. 555 din 3 aprilie 2020 este Spitalul Judeţean de Urgenţă “Mavromati”.

Grupul de suprot tehnico-ştiinţific a mai decis că pentru asigurarea serviciilor medicale specifice pacienţilor COVID în cadrul unităţilor sanitare de nivel noi, “în funcţie de nevoile identificate, se va detaşa personal medical de specialitate disponibil din unităţile sanitare din judeţ sau din alte judeţe”.

“Măsura a avut la bază necesitatea asigurării serviciilor medicale de urgenţă şi pacienţilor non-COVID, având în vedere că la ora actuală blocul central al Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati înregistrează un număr mare de pacienţi testaţi pozitiv cu coronavirus”, se mai precizează în informarea de presă. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns