Managerul Spitalului Municipal Dorohoi a demisionat

Social

Managerul Spitalului Municipal Dorohoi, Sergiu Anton, a demisionat, joi, din funcţie, la o săptămână după ce liderul liberal din Botoşani, senatorul Costel Şoptică, l-a acuzat de “erori consecutive în actul de management”.
Anton şi-a înaintat demisia primarului municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu, “având în vedere presiunile foarte mari de natură politică şi instituţională” la care este supus în ultima vreme Spitalul Municipal Dorohoi, arătând că, dacă ar rămâne la conducerea unităţii medicale, “ar putea aduce prejudicii nemeritate de imagine şi funcţionale spitalului”.
“Problema că dânsul şi-a înaintat demisia este un gest unilateral de care am luat act. Ce aş mai putea să comentez în continuare?”, a declarat primarul Dorin Alexandrescu, care a subliniat că urmează să vadă “ce e de făcut în continuare pentru Spitalul Municipal Dorohoi”.

Preşedintele filialei teritoriale Botoşani a Partidului Naţional Liberal (PNL), senatorul Costel Şoptică, a cerut, anterior, demisia managerului Spitalului Municipal Dorohoi, Sergiu Anton, despre care susţine că are “erori consecutive în actul de management”.
Liderul PNL îl acuză pe managerul spitalului din Dorohoi de “ignorarea cu bună ştiinţă şi cu rea-credinţă a tuturor solicitărilor şi indicaţiilor transmise de către Direcţia de Sănătate Publică Botoşani şi de către Ministerul Sănătăţii”, dar şi de “lipsa unei reacţii imediate la apariţia primelor cazuri de Covid-19 în vederea limitării răspândirii acestuia, existând o colaborare şi comunicare deficitară cu conducerea Direcţiei de Sănătate Publică şi cu autorităţile judeţene, respectiv Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani”.

De asemenea, lui Sergiu Anton i se impută “lipsa instruirii corecte a cadrelor medicale despre obligativitatea purtării unui echipament minim de protecţie, respectiv lipsa asigurării unui echipament minim de protecţie încă de la începutul apariţiei coronavirus pe teritoriul României, deşi acestea existau pe stoc” şi “lipsa anchetelor epidemiologice pentru unele cazuri confirmate pozitiv”. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns